Julespill i Barnas katedral

Del innlegget

2. klasse har sett julespill med Dukkenikkerne i Barnas katedral/Nykirken.

Dukkenikkerne, som teatertruppen kaller seg, har nok en gang vist Juleevangeliet på en humoristisk og «bergensk måte», uten at magien og det åndelige er gått tapt undervegs.

Dukkenikkerne har gledet mange klasser opp igjennom årene. De startet med de første forestillingene i krypten på St. Paul skole, for mange år siden. Siden har de hatt fast tilholdssted krypten i Barnas katedral/Nykirken. Hvert år har barn fra St. Paul skole fått oppleve julemysteriet på denne måten.

Barna trekker frem damen som eier herberget og hennes enorme rumpe, som ett av høydepunktene. Og torghandlerne som selger fisk fra Døde Havet og Genesaretssjøen, og som er elendig på å prute… Men, også den enorme engelen Gabriel som overraskende dukker opp bak ryggen til tilskuerne og sakte trekkes mot scenen, er noe barna fascineres over. Barna sitter stille og lar seg fascinere av denne store og vakre skapningen.

Forestillingen avsluttes med stillhet, et tent stearinlys, et tablå av den hellige familie og sangen Deilig er Jorden. En finere start på adventstiden kan man ikke ønske seg.

Og, som ofte ellers, elevene fra St. Paul skole får mye ros for god oppførsel. 

Hilsen Therese 
kontaktlærer i 2. klasse