Småskolens julespill 2020

Del innlegget

Velkommen til et flott og sjarmerende julespill av småskoletrinnet.

Takk til flinke elever og engasjerte lærere!

Her er video av julespillet i uredigert versjon – helt på direkten – i St. Paul kirke.

https://youtube.com/watch?v=19tc8pUwaf4

For lenge siden levde det en jente som het Maria.

En dag kom en engel på besøk til henne.

«Ikke vær redd», sa engelen. «Gud har sendt meg for å fortelle deg at du skal føde et barn. Du skal kalle ham Jesus. Han er Guds sønn.»

Maria ble først redd. Men hun lovte at hun ville gjøre det Gud ønsket.

Maria bodde i den lille byen Nasaret. Men på den tiden da hun skulle føde, befalte den romerske keiseren at alle måtte reise til det stedet de kom fra, for at de skulle telles. Maria måtte reise til Betlehem sammen med mannen sin, Josef. Betlehem var noen dagers reise fra Nasaret, og mange flere reiste den samme veien.

Da de kom frem til Betlehem prøvde Josef å finne et sted å overnatte. Men byen var overfylt av mennesker på grunn av folketellingen. Det var bare plass i en stall. Den natta fødte Maria barnet i stallen. Hun tullet ham inn i et tøystykke og lagde en seng til ham i en krybbe.

Den kvelden var det noen gjetere ute på slettene i nærheten. De passet på sauene sine. Plutselig ble himmelen fylt av sterkt lys, og en engel viste seg for dem. Gjeterne ble først veldig redde.

«Ikke vær redde», sa engelen. «Jeg har gode nyheter til dere. I dag er det født en frelser i Betlehem. Dere vil finne barnet i en krybbe, for han ble født i en stall.»

Plutselig ble himmelen fylt av mange engler som priste Gud for at han sendte Jesus for å frelse verden.

«Ære være Gud!» sang de. «Og fred til alle på jorden».

Da englene forsvant, dro gjeterne for å finne det lille barnet. De fant Maria og Josef og det lille barnet som lå i en krybbe, akkurat som engelen hadde sagt.

En spesiell stjerne viste seg på himmelen før Jesus ble født.

Noen vismenn fra Østen så den spesielle stjernen og lurte på hva det kunne bety. «En konge er blitt født», ble de enige om. «Vi må dra og tilbe ham». De gjorde seg klare til å reise og finne den nyfødte kongen. De tok med seg gaver og fulgte stjernen på himmelen.

Stjernen ledet de viste mennene til Betlehem. De fant barnet og moren hans, Maria, i stallen. Da de fikk se Jesus, knelte de foran ham og gav ham gavene de hadde med seg  gull, røkelse og myrra. Maria tenkte over det engelen og gjeterne hadde fortalt henne om barnet som skulle være Guds sønn og verdens frelser.