Støtt årets Adventsaksjon!

Del innlegget

Adventsaksjonen er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av Norges Unge Katolikker (NUK) i samarbeid med Caritas Norge.

I forbindelse med Adventsaksjonen samles ungdommer rundt om i Norges katolske menigheter og skoler for å planlegge og organisere aktiviteter for å samle inn penger til aksjonen. Slike aktiviteter kan innebære vaffelsalg, salg av hjemmelagd håndverk, konserter eller julespill, eller simpelthen vandring i byen med bøsser.

Som pave Frans gjentatte ganger påpeker i miljø-encyklikaen, Laudato Si, er vi alle Guds barn og jorden er vårt felles hjem. Som kristne er vi kalt til å ha medfølelse med våre brødre og søstre over hele verden. Det er nettopp derfor vi ønsker å ta del i Adventsaksjonen, ved å gi av vår tid og våre krefter for å støtte vår neste.

Årets aksjon går til DR Kongo og et prosjekt som vil sikre 36 000 barn, ungdom og voksne mennesker på landsbygda i en mer stabil og trygg fremtid gjennom opplæring i bærekraftig jordbruk.  I prosjektet fokuseres det spesielt på ungdom og kvinner. Målet er at menneskene med opplæring i bærekraftig jordbruk er får økt sin produksjon, solgt produktene sine for en høyere pris og videre får en varig bedret inntekt.