Valgfag: Praktisk håndverksfag

Del innlegget

Av
Leah, Tina, Meera og Frida
MedKom

Hvorfor valgte du dette valgfaget?
– Jeg valgte dette valgfaget fordi  jeg syns at det hørtes svært interessant ut. Det føles akkurat som om jeg er på sløyden når jeg er der. Det er veldig gøy,  spennende og lærerikt, sier en elev i 8. klasse.

– Ønsket mitt er å fullføre prosjektet med å lage min egen kniv, derfor valgte jeg å begynne på valgfaget Praktisk håndverksfag – kniv.  Det er noe jeg kommer til å få bruk for senere. 

– Jeg valgte dette valgfaget fordi vennene mine tok det, og jeg syns det virket litt spennende, sier en annen elev i 9. klasse.

Hva skjer i valgfaget?
Vi  lærer om historien – hvordan kniver blir laget før. Vi ser på kniven læreren vår har laget, får inspirasjon fra den og lager skisser.  Når vi har fått skissene godkjent av læreren, kan vi endelig begynne på knivprosjektet.

Hvor lang tid tar det  å lage en kniv?
– Med to timer i uken, tar det et helt skoleår å lage en kniv. 

– Det er en lang prosess. Først må vi lage skisse til hvorden  kniven skal se ut, så må vi bestille materialer vi skal bruke, så må vi vente tålmodig på bestillingene, så må vi feste skaftet og pusse det, så må vi lage slire og slik fortsetter det. Vi prøver å ikke stresse med å lage kniven, men heller ta det rolig og la det være en rolig prosess.