SOS-tradisjon med ny vri i 2021

Del innlegget

På grunn av Covid-19, som blant annet medfører mange restriksjoner og tiltak for å begrense smittespredning, er SOS-festen, vår tradisjonsrike og vellykkete innsamlingsaksjon, avlyst i år.

Inntekter fra SOS-festen har i mange år blant annet vært et viktig bidrag til U-landsforeningen Svalene som finansierer driften av Cristiania – en yrkesskole for utsatte unge jenter i utkanten av Lima i Peru. Yrkesskolen er for tiden under økonomisk press som skyldes ekstra ressurser for å nå ut til elever og deres familier med mat, fjernundervisning og mer. I dette arbeidet er de svært avhengig av hjelp og bidrag.

Siden vi på St. Paul skole ikke får arrangert vår tradisjonsrike SOS-fest, blir det i år arrangert nye SOS-aktiviteter/aksjoner som går over en lengre periode i stedet for, der de ulike teamene og klassene kan være kreative i forhold til hva de ønsker og kan bidra med. Det er opp til hver klasse og hvert team når SOS-aktiviteter/aksjoner og aksjonsdager gjennomføres. SOS-aktivitetene vil dermed bli gjennomført mer sporadisk, til ulike tider, og kan vare helt til fastetiden i 2021 starter – askeonsdag 17. februar.

Vi ønsker lykke til med årets SOS-aktiviteter/aksjoner!

Vennlig hilsen
Rektor Ronny og SOL-komiteen

Dersom du ønsker å støtte skolens SOS-arbeid, kan du bidra ved å sende ønsket beløp til Vipps nummer 124829.

————

Informasjon fra Svalene:

Peru er et av landene som har hatt flest smittetilfeller av korona. Landet ble nedstengt 12. mars i år, to uker etter at skolene hadde startet opp igjen etter sommerferien. Skoleåret slutter før jul, og ingen vet når skolene kan åpne igjen. Det blir nok i hvert fall ikke dette skoleåret.

Personalet på Cristiania har jobbet med fjernundervisning hele året, med PCer for de som har anledning til å bruke det, eller med mobiltelefon. En god del av våre elevers hjem har ikke adgang til internett, og mange har jo ikke PC. De søker mye hjelp hos hverandre.

Til tross for restriksjonene med å gå ut, må jo disse familiene ut for å skaffe penger og mat. De aller fleste familiene har ikke kjøleskap, derfor må de på markedet, der smitten er stor. De har heller ikke bankkort for betaling. Dermed de av og til hente penger i bank, der det er mye kø.

Vi vet om at noen familiemedlemmer til elever har vært smittet, men der har det heldigvis gått bra. To familiemedlemmer av ansatte på Cristiania har dødd.

Fra yrkesskolen Cristiania i Lima, Peru Foto: Svalene

Svalene har sendt ekstra penger de siste månedene, til utdeling av mat til elevenes familier. Ansatte på skolen har fått tilsendt matvarer i større kvanta og laget porsjonspakker med ris, sukker, olje, hermetisk melk, havregryn, pasta, bønner og tunfisk.

Tre ganger i det siste har alle familiene blitt ringt opp og tildelt tid for å hente maten, og dette har gått veldig fint, med alle mulige forholdsregler. Det er 129 familier som har fått denne hjelpen.