Påskehilsen

Del innlegget

Vi feirer et mysterium i Påsken
Vi feirer en lidelse
Vi feirer en overvinnelse
Som gir HÅP
Som gir RETNING
Som gir LYSGLIMT

Palmesøndag – Jesus rir inn i Jerusalem
Skjærtorsdag – Det siste måltid – «Gjør dette til minne om meg»
Langfredag – Jesus dør på korset
Påskemorgen – Jesus har stått opp fra graven

Takk til elever og lærere i småskolen som har lagd utstilling i arenaen!

St. Paul skole pleier å ha et påskespill i kirken av 10b hvert år.

I år er vi alle kommet i en overrumplende unntakstilstand, hvor vi sitter på hver vår tue, i hvert vårt hjem. Derfor påskeavslutning i kirken via nettet.

Vi savner hverandre, føler oss isolert og kanskje ensomme

Jeg håper så inderlig dere ikke har altfor mye indre uro, usikkerhet og kjedsomhet i adskillelsen. Jada – dumt, teit og fælt, som en elev sa det.

Det er menneskeligheten vi skal ta med oss inn i påskeferien – dramaet om Jesu lidelse som peker fram mot  en fortsettelse som sier:  ta vare på hverandre, hold ut med hverandre enda en periode, snart regner vi med å komme tilbake til normale skoleforhold,

Dette betyr tålmodighet og styrke til å takle å være hjemme mer enn vanlig, – dere som har vært så strålende flinke til å ha skole hjemme i tre uker nå, dere foreldre og lærere som har veiledet på en ny måte og gjort en formidabel god innsats!

Verden viser om dagen en urokkelig tro på aldri å gi opp kampen for livet. Det finnes nemlig et daggry – det krever!

Det finnes en guddommelig drivkraft – et mysterium som den gang vekket Jesus opp fra de døde, og som gir oss tro på livet og ansvar for å kjempe godhetens og rettferdighetens sak, og ber oss være snille mot hverandre!

Ha tillit til overvinnelsen! Vi er i samme båt. Dette klarer VI sammen. Støtt hverandre, spill spill i påskeferien, se på film, kom dere ut i frisk luft og… ikke glem å vaske hendene!

God påskeferie! Vi ses snart igjen!

Hilsen rektorRonny